Virtuele Maagband

Wat is een Virtuele Maagband en hoe werkt het?

Bij een Virtuele Maagband denkt je onderbewust dat je maag daadwerkelijk een stuk kleiner is en wordt onder hypnose aangebracht waardoor je heel snel een vol en verzadigd gevoel hebt, met als resultaat dat je minder eet en dus afvalt. Door de kracht van hypnose gelooft je onderbewustzijn er rotsvast in dat je een maagband hebt. Hierdoor ga je vanzelf kleinere porties eten en raak je sneller verzadigd, waardoor je afvalt. Het effect van een Virtuele Maagband is het zelfde als van een fysieke maagband alleen zonder operatie. Dit klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar het is écht waar!

Is een Virtuele Maagband blijvend?

Alleen is het niet zo simpel als veel organisaties/therapeuten je willen laten geloven dat na 3 sessies inclusief het plaatsen van een Virtuele Maagband je eetprobleem en overgewicht verleden tijd zijn.
Wat veel aanbieders van een Virtuele Maagband je niet vertellen is dat negatieve emoties die gekoppeld zijn aan eten, de Virtuele Maagband ongedaan kunnen maken. Dat de Virtuele Maagband op korte termijn heel goed werkt staat buiten kijf, maar een werkende Virtuele Maagband op de langere termijn is niet vanzelf sprekend. Daarom heb ik een na-traject ontwikkeld na het plaatsen van een Virtuele Maagband om zo de kans op het jojoën zo veel mogelijk te verkleinen.

Het programma

Eerste doe ik een intake om te kijken of een Virtuele Maagband iets voor jou is. Bovendien krijg jij een goede indruk of een Virtuele Maagband ook echt iets is voor jou. Daarom heb ik de intake van de sessies gescheiden zodat je niet meteen aan iets vast zit wat achteraf toch niet bij je past.

Intake: Motivatie, doel bepalen
Sessie 1 : Programma doornemen, aanleren zelfhypnose
Sessie 2 : Blokkades, overtuigingen
Sessie 3 : Blokkaders, overtuigingen, voorbereiding Viruele Maagband
Sessie 4 : Plaatsen Virtuele Maagband
Sessie 5 : Sessie op maat voor optimaal resultaat

Vervolgprogramma

Het programma bestaat uit 5 sessie verdeeld over 6 maanden. Elke sessie wordt op jou behoeften samengesteld, zodat er een programma op maat gemaakt wordt.