EMDR Arnhem

(Eye Movement Desensitization and Reprocessing)

EMDR is een onderdeel van hypnotherapie. EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Dit is een therapie voor mensen die last blijven houden naar een schokkende ervaring. Denk hierbij aan verkeersongevallen, sterfgevallen of geweldsmisdrijven. Deze akelige gebeurtenis blijft emotionele reacties oproepen. Blijf jij last houden van verdriet, angsten, nachtmerries, schrikreacties of slaapproblemen of andere onverklaarbare klachten? Neem dan contact met mij op. Als ervaren EMDR therapeut uit Arnhem kan ik je verder helpen.

Wanneer kiezen voor EMDR?

Wanneer een ervaring niet is verwerkt wordt deze als het ware ‘bevroren’ in je hersenen. Hierdoor blijft je brein onverwerkte gebeurtenissen herhalen. Bepaalde geluiden, geuren en situaties zorgen ervoor dat je weer in  soortgelijke emoties terecht komt. Ook al weet je dat dit niet het geval is. Hieruit blijkt dat je de gebeurtenis nog niet is verwerkt. Als dit het geval is kan je kiezen voor een EMDR therapie.

Hoe werkt EMDR therapie?

Tijdens de behandeling zal ik je vragen om over de gebeurtenis na te denken. Inclusief bijbehorende beelden, gedachten en gevoelens. Dit eerste proces gebeurt om meer informatie te verzamelen van de traumatische gebeurtenis. Hierna kunnen we starten met het verwerkingsproces. We gaan nogmaals de gebeurtenis veilig herbeleven, maar dit in combinatie met afleidende stimulus. Dit alles noemen we ‘sets’ (series) en herhalen we een aantal keer. Tussen elke set kom je weer tot rust en zal ik vragen stellen over je gevoelens en gedachtes.

Werking van EMDR

In de afgelopen jaren blijkt dat EMDR therapie bijzonder effectief is geweest. Dit is ook wetenschappelijk onderbouwd. Door terug te denken aan traumatische herinneringen in combinatie met een afleidende stimulus worden de emoties van een traumatische herinnering verwerkt. Dit kunnen oogbewegingen, geluidsklikjes of tikken op schouders of knieën zijn. Deze combinatie zorgt ervoor dat het verwerkingssysteem wordt gestimuleerd.

Afspraak maken met een EMDR therapeut in Arnhem?

Ben je op zoek naar een EMDR therapeut in Arnhem? Mijn praktijk is gevestigd in Rozendaal. Een klein dorpje achter Arnhem. Ik heb al veel mensen uit deze omgeving geholpen met traumatische gebeurtenissen en ik help jou ook graag. Neem contact met mij op voor een afspraak of voor meer informatie.