De combinatie van Hypnotherapie en Acupunctuur

Omdat ik zowel hypnotherapeut als acupuncturist ben, kan ik je, afhankelijk van jouw
wensen en klacht(en), behandelen met alleen hypnotherapie of alleen acupunctuur of
een combinatie van beide.

HypnoAcupunctuur

Acupunctuur behandelt niet alleen heel effectief lichamelijke klachten, zoals pijn en vermoeidheid maar ook psychische klachten.
Door mijn 25 jaar ervaring als therapeut heb ik een effectieve combinatie van behandelmethoden ontwikkelt die zowel lichamelijke als psychische klachten effectief behandelen.
Acupunctuur bestaat al 4000 jaar en is niet meer af te doen als een placebo. Dit is door wetenschappelijke studies bevestigd.

Emoties

De oude chinezen waren er al lang achter dat 80% van onze klachten een emotionele oorzaak hebben. Zij spreken dan ook over Geest en Lichaam, terwijl wij het hier in het westen hebben over Lichaam en Geest.
Afhankelijk van hun aard, zullen heftige of langdurige emoties herkenbare ziektebeelden veroorzaken, eerst doordat de levensenergie (Qi) circulatie in bepaalde meridianen door deze emoties gestagneerd wordt. Daarna dringen deze subtiele ziekmakende energieën door tot het interne deel van het lichaam, om daar de orgaanfunctie(s) te verstoren.

Waarbij acupunctuur?

Acupunctuur behandelt niet alleen heel effectief lichamelijke klachten, zoals pijn en vermoeidheid, maar ook psychische klachten.
Psychische klachten gaan ook vaak gepaard met pijnklachten zoals hoofdpijn, nek, rug, schouderklachten en neuropathie. Deze behandel ik heel effectief met de Dr. Tan methode. Hierbij prik ik nooit in het aangedane gebied. Vaak is er al een paar seconden na de naald insertie een afname van de pijn. Dit leidt meestal tot verbaasde cliënten die zeggen: “ja de pijn is minder heftig, maar hoe dat zo snel?”

Ook is de Dr. Tan methode vaak effectief bij astma, COPD en Long Covid. Meestal ervaren mijn cliënten al heel snel dat ze dieper kunnen ademhalen waardoor de benauwdheid vermindert.

Acupunctuur behandeling heeft ook een positief effect op de andere klachten. Andere klachten die vaak ook gepaard gaan met psychische klachten zijn vermoeidheid, blaasontstekingen, verstoorde menstruatie en overgangsklachten. Ook deze behandel ik heel effectief met de dr. Tan 5 elementen methode, vaak in combinatie met hypnotherapie. Hierdoor ga je niet alleen fysiek maar ook mentaal beter in je vel gaat zitten.

De therapie

Ik gebruik voor de acupunctuur hele dunne steriele naaldjes die eenmalig gebruikt worden. De naalden blijven 20 tot 30 minuten zitten. In deze tussentijd, indien nodig, gaan we aan de slag met de onderliggende emoties met behulp van hypnotherapie. Op deze manier behandel ik zowel het fysieke lichaam als de emotionele problemen.

Afspraak maken voor een gecombineerde behandeling hypnotherapie – acupunctuur in Arnhem?

Ben je op zoek naar een gecombineerde behandeling hypnotherapie – acupunctuur in Arnhem? Mijn praktijk is gevestigd in Rozendaal. Een klein dorpje achter Arnhem. Ik heb al vele mensen uit deze omgeving geholpen op deze manier en ik help jou ook graag. Neem contact met mij op voor een afspraak of voor meer informatie.