Mindfulness

Je kunt de golven niet stoppen – Je kunt wel leren surfen

Mindfulness

Mindfulness wordt toegepast als een onderdeel van hypnotherapie. Mindfulness is de krachtige combinatie van Oosterse meditatietechnieken en Westerse psychologie  en is gebaseerd op het werk van Jon Kabat-Zinn.

Gedachten leiden een eigen leven, ze veroorzaken vaak stress en geven je het wanhopige gevoel dat je de dingen niet goed aanpakt. Mindfulness leert stapsgewijs hoe je op een andere manier kunt omgaan met dit soort gedachten, emoties en gevoelens en hoe je weerbaarder kunt worden bij de tegelslagen van het leven.

Mindfulness is een training van bewuste aandacht die bestaat uit een combinatie van ademhalingsoefeningen, meditatie en hedendaagse psychologische inzichten. Je leert een onderscheid te maken tussen functioneren op de automatische piloot versus het schenken van bewuste aandacht.

De Mindfulness training is geschikt als je wil leren beter om te gaan met stress, slapeloosheid, spanning, piekeren, angst, depressiviteit, pijn. Of gewoon wilt leren meer op je intuïtie te vertrouwen en bij je gevoel te komen.

Mindfulness bestaat uit een bewezen werkend en gemakkelijk toepasbaar programma om terugkerende chronische negatieve gevoelens en gedachten te verminderen. Dit bereik je door eenvoudige ademhalingstechnieken en krachtige mindfulness meditaties.  Mindfulness traint je om  ‘in het moment’ te leven.

Mindfulness Training
De Mindfulness Training is 8 avonden van ongeveer twee uur en er wordt gewerkt in klein groepen van maximaal 8 mensen.

In deze Mindfulness training leer je:

  • Je niet te veel te laten meeslepen in je jachtige bestaan.
  • Niet alleen te luisteren naar je hoofd, maar ook naar je hart.
  • Je verstand wijs te gebruiken en je niet door je verstand te laten misbruiken.
  • Om te gaan met lastige emoties op een efficiënte, eenvoudige manier.
  • Stap voor stap te accepteren wat niet te veranderen is.
  • Los te laten wat je achter je moet laten.

In de training doen we Mindfulness-oefeningen zoals de bodyscan, ademhalingsmeditatie en zitmeditaties. Hierdoor ontdek je wat de oefeningen jou opleveren. Bijvoorbeeld hoe je beter kunt ontspannen of kunt slapen.
Je leert hoe je Mindfulness zo goed mogelijk in jouw dagelijkse leven kun integreren.

In het tweede deel van de training worden de Mindfulness-oefeningen herhaald en vindt verdieping plaats.

Om het Mindfulness goed te integreren in jouw dagelijks leven, zijn er ook thuis opdrachten. Hier ben je vijf maal per week ongeveer 45 minuten aan kwijt. Je krijgt de oefeningen schriftelijk en digitaal aangereikt.

Voor deze training is geen meditatie ervaring vereist. Ook zijn er geen speciale fysieke vaardigheden nodig, wel gemakkelijk zittende kleding en een open en nieuwsgierige geest.

De Mindfulness Training is op woensdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur. Momenteel zijn er geen informatieavonden en cursussen ingepland.

Cursuslocatie      De Genestetlaan 3, Rozendaal (bij Arnhem)

Aanmelden voor de cursus en de informatieavond kan telefonisch 06-43753737 of via mail info@innerlijkegedachten.nl  of via het contactformulier van de site.

Sommige zorgverzekeraars vergoeden de Mindfulness training. Je kunt hierover het beste contact opnemen met je zorgverzekeraar. Meer info hierover, vind je op de pagina vergoedingen.

Voor meer informatie kun je me altijd bellen of mailen