Training Mindfulness

Je kunt de golven niet stoppen – Je kunt wel leren surfen

Training Mindfulness

Mindfulness is de krachtige combinatie van Oosterse meditatietechnieken en Westerse psychologie  en is gebaseerd op het werk van Jon Kabat-Zinn.

Gedachten leiden een eigen leven, ze veroorzaken vaak stress en geven je het wanhopige gevoel dat je de dingen niet goed aanpakt. Mindfulness leert stapsgewijs hoe je op een andere manier kunt omgaan met dit soort gedachten, emoties en gevoelens en hoe je weerbaarder kunt worden bij de tegelslagen van het leven.

Mindfulness is een training van bewuste aandacht die bestaat uit een combinatie van ademhalingsoefeningen, meditatie en hedendaagse psychologische inzichten. Je leert een onderscheid te maken tussen functioneren op de automatische piloot versus het schenken van bewuste aandacht.

De Mindfulness training is geschikt als je wil leren beter om te gaan met stress, slapeloosheid, spanning, piekeren, angst, depressiviteit, pijn. Of gewoon wilt leren meer op je intuïtie te vertrouwen en bij je gevoel te komen.

Mindfulness bestaat uit een bewezen werkend en gemakkelijk toepasbaar programma om terugkerende chronische negatieve gevoelens en gedachten te verminderen. Dit bereik je door eenvoudige ademhalingstechnieken en krachtige mindfulness meditaties.  Mindfulness traint je om  ‘in het moment’ te leven.

De Mindfulness Training is 8 avonden van ongeveer twee uur en er wordt gewerkt in klein groepen van maximaal 8 mensen. Zolang de lock-down maatregelen van kracht zijn is de cursus online en wordt er geoefend in ‘kamers’. 

In deze Mindfulness training leer je:

  • Je niet te veel te laten meeslepen in je jachtige bestaan.
  • Niet alleen te luisteren naar je hoofd, maar ook naar je hart.
  • Je verstand wijs te gebruiken en je niet door je verstand te laten misbruiken.
  • Om te gaan met lastige emoties op een efficiënte, eenvoudige manier.
  • Stap voor stap te accepteren wat niet te veranderen is.
  • Los te laten wat je achter je moet laten.

In de training doen we Mindfulness-oefeningen zoals de bodyscan, ademhalingsmeditatie en zitmeditaties. Hierdoor ontdek je wat de oefeningen jou opleveren. Bijvoorbeeld hoe je beter kunt ontspannen of kunt slapen.
Je leert hoe je Mindfulness zo goed mogelijk in jouw dagelijkse leven kun integreren.

In het tweede deel van de training worden de Mindfulness-oefeningen herhaald en vindt verdieping plaats.

Om het Mindfulness goed te integreren in jouw dagelijks leven, zijn er ook thuis opdrachten. Hier ben je vijf maal per week ongeveer 45 minuten aan kwijt. Je krijgt de oefeningen schriftelijk en digitaal aangereikt. Zo kun je met een computer of via CD-speler de oefeningen thuis beluisteren.

Voor deze training is geen meditatie ervaring vereist. Ook zijn er geen speciale fysieke vaardigheden nodig, wel gemakkelijk zittende kleding en een open en nieuwsgierige geest.

Wil je eerst kennismaken, of meer informatie over Mindfulness; wat het precies is, hoe de training is opgebouwd, wat er allemaal aan bod komt? En natuurlijk of deze Mindfulness training iets voor jou is, wat het je kan opleveren en hoe Mindfulness de kwaliteit van jouw leven kan verbeteren? Kom dan naar de gratis informatieavond.

Data      zie agenda
Tijd      8 lessen van 19.30 – 22.00 uur of van 9.30 -12.00
Kosten      zie tarieven
Cursuslocatie      De Genestetlaan 3, Rozendaal (bij Arnhem)

Aanmelden voor de cursus en de informatieavond kan telefonisch 026-3615065/06-43753737 of via mail [email protected]  of via het contactformulier van de site.

Sommige zorgverzekeraars vergoeden de Mindfulness training. Je kunt hierover het beste contact opnemen met je zorgverzekeraar. Meer info hierover, vind je op de pagina vergoedingen.

Voor meer informatie kun je me altijd bellen of mailen

Activiteiten

  • Geen evenementen