PDS bij de ziekte van Crohn of Colitus Ulserosa (IBD) Behandeling Arnhem

 

 

In deze tekst lees je hoe hypnotherapie in combinatie met acupunctuur kan helpen om jouw klachten te verminderen als je het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) hebt, in combinatie met de ziekte van Crohn of Colitis Ulserosa (IBD).

Wat is IBD

Als je de ziekte van Chron of Colitis Ulcerosa hebt, dan weet je dat de impact hiervan op jouw dagelijks leven groot kan zijn. Jouw kwaliteit van leven kan hieronder lijden.
IBD is de afkorting van ‘Inflammatory Bowel Disease’ en is de meest gebruikte benaming voor de chronische ontstekingsziektes van de darmen ziekte van Crohn en Colitis Ulserosa.
Het gaat hier niet om een ontsteking vanwege bijvoorbeeld een virus of bacterie. Bij IBD is het immuunsysteem te actief en valt de darmen aan waardoor er ontstekingen ontstaan in de darmen.

Als je IBD hebt, bestaat je behandeling mogelijk uit medicijnen, aanpassing in de voeding of eventueel een operatie. De medicijnen zorgen ervoor dat de actieve ontsteking zo snel mogelijke tot rust komt en nieuwe ontstekingen (opvlammingen) worden voorkomen.

PDS bij IBD in remissie (tot rust gekomen)

Als jouw IBD rustig is of min of meer onder control is en je hebt toch nog darmklachten, dan kan dit heel frustrerend zijn en veel invloed hebben op jouw dagelijks leven. Als je diarree, krampen en buikpijn hebt, kan dit het gevolg zijn van het Prikkelbare Darm Syndroom.
Bij PDS is er een verstoring van de samenwerking tussen je darmen en je hersenen.

Uit onderzoek blijkt dat 35-40% van de mensen met IBD ook Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) hebben.

Als je PDS hebt, dan zijn de zenuwuiteinden in jouw spijsverteringskanaal heel gevoelig. De zenuwuiteinden sturen te snel of te sterke signalen naar je hersenen. Hierdoor concentreren jouw hersenen zich heel intens op wat er in je darmen gebeurt. Dit kan ervoor zorgen dat je meer last hebt van buikpijn, een opgeblazen gevoel, diarree of verstopping. Vaak zorgt stress ervoor dat je klachten erger worden. Hierdoor kan je in een vicieuze cirkel terechtkomen.

Hoe kom je van de PDS bij IBD af? 

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat hypnotherapie heel goed werkt bij PDS. 75 tot 80% van de mensen met deze klachten reageert goed op de behandeling met hypnotherapie. Ook uit onderzoek naar PDS bij IBD blijkt dat hypnotherapie een succesvolle behandeling is.
Daarnaast blijkt uit een kleiner onderzoek onder mensen met colitis ulcerosa, dat ze langere tijd geen of weinig klachten meer hadden (remissie).

Behandelprogramma hypnotherapie in combinatie met acupunctuur

Wat kun je verwachten:
Een hypnotherapie behandeling in combinatie met acupunctuur begint met een intakegesprek. Daarna het je gedurende minimaal drie maanden 6 tot 12 consulten.

Met de hypnose leer je:
– Je darmen te ontspannen
– Minder gevoelig te reageren op prikkels
– Je immuunsysteem te kalmeren
– Er is aandacht voor de stress en de emoties die je hebt in relatie tot je IBD
– Je ruimt emotionele blokkades op waardoor je weer in je eigen kracht komt te staan
– Je herstelt de relatie met jouw lichaam

Met acupunctuur:
– Worden de ontstekingsreacties verminderd
– Wordt de pijn verminderd
– Wordt op een diep energetisch niveau op emoties gewerkt 

Afspraak maken voor PDS bij IBD behandeling in Arnhem

Ben je op zoek naar een PDS bij IBD behandeling in Arnhem? Mijn praktijk is gevestigd in Rozendaal, een klein dorpje achter Arnhem. Ik heb al vele mensen met PDS geholpen en ik help jou ook graag. Neem contact met mij op voor een afspraak of voor meer informatie.