De combinatie van Hypnotherapie en Acupunctuur

Door mijn 25 jaar ervaring als therapeut heb ik een effectieve behandelmethode ontwikkeld door acupunctuur en hypnotherapie te combineren. Mijn behandelmethode behandelt zowel lichamelijke als psychische klachten.
Afhankelijk van jouw wensen of klachten behandel ik je met alleen hypnotherapie of alleen acupunctuur of een combinatie van beiden.

Acupunctuur

Acupunctuur behandelt niet alleen heel effectief lichamelijke klachten, zoals pijn en vermoeidheid maar ook psychische klachten.
Acupunctuur bestaat al 4000 jaar en is niet meer af te doen als een placebo. Dit is door wetenschappelijke studies bevestigd.

Emoties

De oude chinezen waren er al lang achter dat 80% van onze klachten een emotionele oorzaak hebben. Zij spreken dan ook over Geest en Lichaam, terwijl wij het hier in het westen hebben over Lichaam en Geest.
Afhankelijk van hun aard, zullen heftige of langdurige emoties herkenbare ziektebeelden veroorzaken, eerst doordat de levensenergie (Qi) circulatie in bepaalde meridianen door deze emoties gestagneerd wordt. Op een gegeven moment dringen deze subtiele ziekmakende energieën door tot het interne deel van het lichaam, om daar de orgaanfunctie te verstoren.

Waarbij acupunctuur?

Met acupunctuur worden lichamelijke klachten, zoals pijn en vermoeidheid en ook psychische klachten heel effectief behandeld. Deze klachten worden nu vaak afgedaan met een pilletje, als ze westers gezien nog niet meetbaar zijn.

Voordat deze klachten meetbaar zijn laat het lichaam al verstoringen zien op de tong en te voelen de pols. Door in een vroeg stadium deze verstoringen met acupunctuur te behandelen lossen ze op, waardoor erger wordt voorkomen.

Bij ernstigere aandoeningen biedt acupunctuur vaak een waardevolle ondersteuning op de westerse geneeskunde, zodat er een sneller herstel of verlichting van de klachten plaats kan vinden.

De behandeling

Ik gebruik voor de acupunctuur hele dunne steriele naaldjes die eenmalig gebruikt worden. De naalden blijven 20 tot 30 minuten zitten. In deze tussentijd, indien nodig, gaan we aan de slag met de onderliggende emoties met behulp van hypnotherapie. Op deze manier behandel ik zowel het fysieke lichaam als de emotionele problemen.