Relatietherapie

[av_section min_height=” min_height_px=’500px’ padding=’default’ shadow=’no-shadow’ bottom_border=’no-border-styling’ id=” color=’main_color’ custom_bg=” src=’http://innerlijke.mijnnieuwe.site/wp-content/uploads/2016/03/Relatietherapie-1.jpg’ attachment=’1097′ attachment_size=’full’ attach=’scroll’ position=’top center’ repeat=’stretch’ video=” video_ratio=’16:9′ overlay_opacity=’0.5′ overlay_color=” overlay_pattern=” overlay_custom_pattern=”]
[av_heading heading=’Relatieproblemen’ tag=’h1′ style=’blockquote modern-quote’ size=’50’ subheading_active=’subheading_below’ subheading_size=’30’ padding=’10’ color=” custom_font=”]
Relatieproblemen zijn de ultieme uitdaging tot persoonlijke groei
[/av_heading]
[/av_section]

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=”]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Meteen naar:
# De kunst van het samen blijven
# Goede relatie
# De therapie
# Therapievormen
# Vergoeding

Gek genoeg leren we op school heel veel, maar weinig over hoe je een relatie aangaat en onderhoudt. Dat moeten we allemaal zelf uitdokteren. We worden door schade en schande vaak een beetje wijzer.

Verliefd zijn

[sta_anchor id=” De kunst van het samen blijven”]Eerst zijn we verliefd. Verliefdheid zorgt ervoor dat we onder invloed van hormonen eerst de ander idealiseren. Hierdoor hebben we maar weinig oog voor de minder leuke aspecten van die ander. Die zien we gewoon even niet. Als je langer en intiemer met iemand omgaat, komen al die aspecten uiteindelijk toch aan het licht en is er vaak sprake van teleurstelling en desillusie.

De kunst van het samen blijven

De kunst van het samen blijven is dan ook de desillusies en de machtsstrijd omzetten in aanvaarding en een diepere [sta_anchor id=” Goede relatie”]betrokkenheid bij elkaar. Vaak lukt dat zonder externe hulp maar soms ook niet. Je loopt allebei te veel tegen je eigen blokkades aan, waardoor je niet meer open (kunt) staan voor de ander. Geen zorgen, het is zeker niet gezegd dat dit het einde van jullie relatie is. Door te kijken in de spiegel die de ander je voorhoudt kun je zelf heel erg groeien.

Goede relatie

Een goede relatie niet zo vanzelfsprekend. Een goede relatie is het resultaat van fikse inspanningen en begrip voor elkaar vanuit het gezichtspunt van de ander zonder je eigen gezichtspunt prijs te geven. Uiteindelijk betekent het [sta_anchor id=” De therapie”]volledige aanvaarding van de andere met zijn of haar gebreken en volledige aanvaarding van jezelf. Dit is echter niet zo gemakkelijk.
Overigens is het niet zo dat stellen met een goede relatie minder of geen ruzie maken. Ze gaan er alleen anders mee om.

Therapie

In de relatietherapie doen jullie beide je verhaal op een manier dat deze ook door je partner gehoord en begrepen wordt. Je leert weer naar elkaar luisteren en elkaar te begrijpen zonder je eigen identiteit op te geven. Je krijgt inzicht in elkaars belevingswereld, in elkaars doen en laten.

Ook is het belangrijk om bij je zelf te gaan kijken waarom jij op die manier op je partner reageert. Iets wat misschien wel het aller moeilijkste is en hier is veel moed voor nodig.

Daarom is het belangrijk om gesprekken samen te hebben om weer op een goede manier met elkaar om te leren [sta_anchor id=” Therapievormen”]gaan. Maar ook gesprekken met eenieder afzonderlijk belangrijk.  Veelal spelen er nog problemen vanuit de jeugd, vaak bij beide partners, die doorwerken in het nu. Wanneer je deze problemen uit de jeugd geen plaatsje geeft blijven deze onderhuids door woekeren waardoor de relatie opnieuw onder spanning kan komen te staan.

Therapievormen

Ik gebruik naast de verschillende coaching technieken zoals NLP, RET, focussen, hypnose, regressie, ontspanningstechnieken, visualisaties, EMDR

[sta_anchor id=” Vergoeding”]Tenslotte is ieder mens en iedere relatie uniek. Wat voor de één een goede manier is, werkt niet bij een ander. Vandaar dat ik niet met vaste protocollen werk maar uit de vele verschillende protocollen haal wat bij jullie/jou werkt.

Vergoeding

Hypnotherapie wordt vergoed uit de aanvullende verzekering. Je eigen bijdrage wordt niet aangesproken. Hetgeen wel het geval is als je naar een (gezondheids)psycholoog of een GGZ-instelling gaat. Dan wordt de therapie betaald uit de basisverzekering en moet je eerst je eigen bijdrage opmaken.

Meer informatie over de zorgverkeraars kunt u vinden op: https://vbag.nl/algemene-informatie/zorgverzekeraars.html   https:
[/av_textblock]

[/av_one_full]