Hypnotherapie

Psychotherapie op basis van hypnose en trance

Hypnotherapie

Hypnotherapie is een vorm van psychotherapie waarbij ook gebruik wordt gemaakt van hypnose/trance. Ook is hypnotherapie een verzamelnaam voor veel verschillende hedendaagse therapie methoden zoals visualisaties NLP, RET, familieopstellingen, focussen, regressie, EMDR, enz

Hoe werkt hypnose/trance

Sommige mensen schrikken bij het woord trance of hypnose. Ze hebben het idee dat ze overgeleverd zijn aan de hypnotiseur, die hen dan allerlei enge dingen kan laten doen tegen hun wil in.

Iedereen kent, zonder het te weten, uit eigen ervaring trance. Bijvoorbeeld wanneer je helemaal in een film of boek opgaat en je even niet meer in de gaten hebt wat er om je heen gebeurt of wanneer je dagdroomt, een stuk fietst en je je ineens realiseert dat je al veel verder bent dan je dacht.

Trance is een toestand van geconcentreerde aandacht waarbij je bewust met je eigen gedachten bezig bent.

Hypnose is het middel om trance te bereiken. Zoals een auto een middel is om je te verplaatsen.

Je hoeft niet bang te zijn om de controle te verliezen wanneer je in trance bent. In trance blijf je alert en bewust. Als je wilt kun je onmiddellijk terugkomen in je normale manier van denken.

Wanneer je in een wat diepere trance bent wordt de linkerhersenhelft, de ratio kant, tot rust gebracht en wordt de rechterhersenhelft, onze emotionele kant dominant. Zodra de linkerhersenhelft tot rust gekomen is kun je het onderbewuste beïnvloeden door middel van specifiek taalgebruik.

Je blijft altijd aanwezig op de achtergrond, zodat je zelf de controle behoudt.

Voor meer informatie over hypnotherapie kun je me ook altijd bellen of mailen.

Activiteiten

  • Geen evenementen